15 березня 2024 р.

Якісний засіб для вмивання — який він?

 Якісне очищення — одна з основ здорової шкіри. Дуже важливо змивати макіяж перед сном, очищувати обличчя від залишків декоративної косметики, забруднень, шкірного секрету. Інакше забиті пори, висипання та тьмяний колір шкіри не забаряться. Які засоби для очищення шкіри обличчя найкращі? Чи можна вмиватися звичайним милом? На ці та інші запитання ви знайдете відповіді у нашій статті.

По-перше, від звичайного мила точно варто відмовитися. Через доволі агресивний склад воно сушитиме шкіру, може стати причиною подразнень та почервонінь. Окремий засіб для вмивання обличчя необхідний усім типам шкіри: сухій, нормальній, комбінованій та жирній.

Все різноманіття засобів для вмивання ділиться на види за складом та текстурою. За текстурою розрізняють:

  • гелі;
  • пінки;
  • муси.

4 березня 2024 р.

Продовольча безпека та роль хімії у вирішення глобальних проблем

 Відкрийте для себе пестициди, які вчені розробляють, щоб гарантувати виробництво їжі в майбутньому

Очікується, що населення світу зросте з приблизно 8 мільярдів у 2022 році до 9,7 мільярдів до 2050 року. Забезпечення достатньої кількості, щоб прогодувати стільки ротів, є однією з найбільших проблем, з якими ми стикаємося.

Пестициди відіграють важливу роль у підвищенні продуктивності сільського господарства, і з часом їх використання постійно зростає. Але ці агрохімікати можуть мати негативний вплив на здоров’я людини та навколишнє середовище, зокрема на бджіл, птахів і водні організми. Що ще гірше, оскільки шкідники стають стійкими до існуючих пестицидів, фермери в деяких регіонах змушені використовувати вищі концентрації на оброблену площу.

21 лютого 2024 р.

Елементи в небезпеці!

 Говорячи про обмежені ресурси, часто забувають про самі хімічні елементи. Дізнайтеся більше про небезпечні елементи.


Зображення : isak55/ Shutterstock.com

Ми так багато чуємо про реальну шкоду, яку зростання рівня певних хімічних речовин може завдати нашій планеті, наприклад, високий рівень CO 2 в атмосфері або пластику в океанах. Однак ми рідко чуємо про те, як зменшення доступності деяких хімічних речовин може змінити наше життя. Ви можете здивуватися, дізнавшись, що багатьох елементів, які мають важливе значення для нашого технологічного суспільства, бракує.

16 лютого 2024 р.

Що таке штучне (культивоване) м’ясо?

 Культивоване м’ясо – це тваринний білок, вирощений в лабораторії з клітин тварин.

Вживання м’яса є невід’ємною частиною історії людства. Деякі вчені вважають, що вживання м’яса сприяло еволюції мозку сучасної людини. Вживаючи більше поживних речовин і калорій у м’ясі та менше важкоперетравлюваних волокнистих рослин, люди змогли розвинути більший мозок, здатний вирішувати більш складні проблеми, стверджують вони.
Але оскільки на планеті живе майже вісім мільярдів людей, виробництво м’яса для всіх, хто його хоче, почало обтяжувати ресурси нашої планети. Станом на 2012 рік, за даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, 26 відсотків незамерзаючих земель планети використовувалися для тваринництва. Ще 33 відсотки орних земель використовувалися для виробництва кормів для худоби. А тваринницька галузь в цілому відповідальна за майже 15 відсотків світових викидів парникових газів.

Частково це навантаження на навколишнє середовище можна було б зменшити, якби ми урізноманітнили свій раціон. Замість того, щоб їсти тільки м’ясо і рослини, ми могли б ввести альтернативні білки, включаючи білки рослинного походження і м’ясо, вирощене в лабораторії, або навіть білки комах.